Rezonáns vezetés

A nagy vezetők rezonáns vezetők.
A rezonáns vezetés magával ragad.


Erős érzelmeket fakaszt, pozitív gondolatokon át és tiszta víziót adva bevon és inspirál mindannyiunkat. A vezetők ezt a rezonanciát az értő figyelem és segítő támogatás illetve a testi-lelki-szellemi integritásuk és a remény által gerjesztik bennünk.


Ez az élmény vezetői stílustól függetlenül megjelenik, s a vezető érzelmi intelligenciája az, amely meghatározza az élmény intenzitását.

A rezonancia állapotában az érzelmi központjaink szinkronba kerülnek egymással, s a belső motivációink kiteljesednek. Szemben a disszonáns vezetéssel, ahol izoláció, aszinkronitás és beszűkülés figyelhető meg, nemritkán krónikus stresszel kísérve.

A vezetésben helye és számos pozitív hozadéka van a stressznek, de mint mindenben, itt is elérhetjük a toxikus dózist. Ez mindennapos és széleskörű probléma a menedzsmentben.

A rezonáns vezetés a fenti mechanizmusokon keresztül segít a vészreakciós modus operanditól eltávolodni, a testünknek, lelkünknek, szellemünknek megújulni, ráhangolódni másokra és kreatív módon hozzáállni a kihívásainkhoz.

Érzelmileg és kognitíve is élménydúsabb, felfokozottabb és nagyobb hatásfokú állapotba navigál minket, ahol nagyobb teljesítményre leszünk képesek.

A követők súlya meghatározó a vezetési folyamatokban, s a legtöbb vezetői modell mégis csak a vezetőre koncentrál, elhanyagolva ezen nagyon fontos részét az egyenletnek.

A rezonancia nem pusztán a vezetőről szól, hanem a vezető és követői kapcsolatáról. Együttes dinamikájuk egy hosszú távon fenntartható, örömteli, együttműködő, kreatív és nagy teljesítményű sikeres csapathoz vezethet.

Vegye fel velünk a kapcsolatot most! +36 70 281 6777

Kapcsolat